baseman.dk

 

 
  menu   Sådan pakkes kufferten   tilbage
   
 
1 Store ting
Begynd altid med de største ting, såsom føntørrer, støvler og sko nederst i kufferten. Fyld skoene med sokker, som er rullet sammen som bolde, så mister skoene ikke deres facon.
2 Ting som ikke krøller
Derefter tages de bløde ting som ikke krøller, der således udgør det første lag i din kuffert. Dette lag dækkes til med et håndklæde, der virker som et beskyttende lag for ting, som meget let krølles.
3 Jakker, bukser og nederdele
For at undgå uønskede folder i dit tøj, skal jakke, bukser og nederdele placeres i kufferten uden at folde tøjet. Derfor skal du ovenpå placere bløde ting (tørklæder, T-shirts el.lign.) og derefter folde enderne af jakker, bukser og nederdele omkring.
4 Skjorter
Fold skjorterne som du normalt vil gøre. Udfyld kraven med sokker og undertøj, så formen ikke mistes. Udfyld de tomme rum i kufferten med andre smådele så intet forskubbes under transporten.
5 Til sidst
Sidst men ikke mindst, kan du dække alting til med et håndklæde eller andre bløde ting. På denne måde er det tøj, som meget let krølles, beskyttet af hele to lag, så det ikke mister formen.

 

Kufferttyper

Skal du ud og investere i ny kuffert, kan det være en fordel at du på forhånd har gjort dig klart, hvilken type ferie du skal på.

Er du til bilferie og camping, så vil en blød kuffert være en fordel. Denne type hverken vejer eller fylder ret meget, hvilket er en fordel når bagagen skal pakkes i bil eller campingvogn.

Foregår rejsen med fly, vil en hård kuffert være det bedste. Godt nok vejer sådan en mere end en blød kuffert, hvilket er en ulempe. Men alle som har set bagagehåndteringen i lufthavnene vil ikke være et øjeblik i tvivl om at en kuffert dér skal kunne klare lidt af hvert, uden fare for indholdet.

Uanset ferietype og rejsemål vil en lille rygsæk være et praktisk tilbehør. I flyet som håndbagage og på rejser som fast følgesvend, når den store kuffert er blevet parkeret.

 

 

Sikkerhed i lufthavnen

Skal du gennem en sikkerhedskontrol i forbindelse med ferien - hvilket du nok ikke slipper for, hvis rejsen foregår med fly - så er der en ekstra grund til at gøre noget ud af kuffertpakningen.

3-i-1

Det har altid været god skik at pakke ting, som kunne udgøre en risiko, i kufferten. Helt så enkelt er det ikke mere. Det er stadig smartest at pakke "farlige" ting som strikkepinde, neglesakse, proptrækkere etc. i kufferten. Så flyselskabet er sikker på at du ikke pludselig hiver en "tre-i-een" negleklipper frem og går amok i flyet. Dette lyder som pjat, men du kan faktisk godt risikere at blive holdt tilbage i kontrollen, hvis du har sådan et instrument på dig! Overvej i det hele taget en ekstra gang, om du har brug for at slæbe den store stavlygte eller skruetrækkeren med på rejsen, uanset at du påtænker at placere dem i kufferten.

Generelt skal du pakke de ting i håndbagagen, som du kan have brug for under flyveturen, såsom medicin, enkelte toiletartikler og ekstra tøj. Desuden skal du lægge elektriske apparater i håndbagagen, for at undgå at din kuffert bliver sorteret fra under sikkerhedstjekket, hvis der bliver opdaget noget mistænkeligt elektronik under gennemlysningen. Har du det med i håndbagagen, kan du selv åbne tasken og vise at der ikke er noget farligt indeni. Har du bærbar computer med, skal du tage den op af tasken inden sikkerhedstjekket for at undgå forsinkelser, da bærbare computere bliver tjekket ekstra grundigt. Undlad så vidt muligt at medbringe væsker (shampoo, spiritus, vand m.m.) i håndbagagen, da dette kan blive konfiskeret. Har du væsker med i håndbagagen må der kun være tale om små mængder, og de skal placeres i en gennemsigtig "lynlås plasticpose" som maksimalt må kunne rumme én liter.

Toilettasken pakkes i kufferten - med den elektriske barbermaskine som en mulig undtagelse.
Alle former for knive, værktøj og ting der ligner eller umiddelbart kan bruges som våben skal i kufferten, dette indbefatter også alle former for væsker. Som hovedregel må du ikke medbringe ting som kan eksplodere (krudt, gasflasker m.m.), heller ikke i kufferten.

Allerede inden den ekstra fokus på sikkerhedskontrollen, har mange lande - herunder Danmark - haft strikse regler for, hvilke fødevarer der måtte importeres. Dette af hensyn til evt. smittefare overfor især landbrugsdyr.

Det er svært at vide på forhånd, hvad der tillades og forbydes de forskellige steder. Men med en smule omtanke, og ved at undlade at medbringe ting, som det ikke er nødvendigt at medbringe, er der stor sandsynlighed for at undgå problemer.

Til sidst et lille råd: Pak en smule tøj, f.eks. et sæt undertøj og en T-shirt, med i håndbagagen. Hvis du kommer frem til rejsemålet sent om aftnen, mens din kuffert ikke kom med samme fly, så er det behageligt at kunne vente til dagen efter med at skulle købe nyt tøj.
Er I flere som rejser sammen, kan I evt. fordele lidt tøj hos hinanden, så ingen risikerer at miste hele oppakningen fordi en af kufferterne ikke når frem.

 

   
   

Kuffertillustrationer: © OMO - resten: © Baseman