baseman.dk

 
  menu   Belgien   tilbage
   
Brügge og Bruxelles
Sommer 2018
   
Klik på billederne, hvis du vil se dem i større format.  

Der er mange fantastiske rejsemål i Europa, så det er ikke altid nødvendigt at rejse langt, for at få nye oplevelser og indtryk.

Min kæreste og jeg havde ikke mulighed for at holde en lang sommerferie i 2018. Da vi ikke havde lyst til at bruge det meste af vores sparsomme ferie med at lange transporttider og da vi samtidig gerne ville holde lidt igen med rejseomkostninger, kiggede vi på rejsemål i Europa.

Vi faldt hurtigt for Belgien som rejsemål. Ikke mindst på grund af filmen "In Bruges", som foregår i den utroligt smukke, historiske del af byen Brügge.

Brügge har ry for at være en af de mest billedskønne byer i Europa - og det viste sig at passe!

Vi stykkede selv rejsen sammen, ved at bestille flybilletter til og fra Belgien, og booke hotel i Brügge og Bruxelles. Herefter var der lidt planlægning af, hvordan vi kom fra lufthavn til hotellerne.

Vi havde valgt et af de billige flyselskaber. De lander i lufthavnen i Charleroi, som ligger et godt stykke syd for Bruxelles.
Vi skulle endda endnu længere, eftersom vi havde valgt at lægge første del af turen i Brügge.
Nemmeste - og måske endda også billigste - måde at komme fra Charleroi til Brügge, er at tage bussen. Lige udenfor lufthavnsterminalen i Charleroi er det muligt at tage med en bus fra selskabet Flibco, som kører direkte til togstationen i Brügge.

Fra stationen havde vi ca. en kilometer til hotellet NH Brugge, som ligger lige op ad den historiske del af byen.

Efter ankomst til hotellet gik resten af tiden i byen med at trave rundt og se den helt igennem fantastiske by.

Torvet

Brügges historiske centrum, som er med på UNESCOs Verdensarvsliste, er et stort, sammenhængende område, med gamle bygninger, hyggelige brostensbelagte gader og et fantastisk kanalsystem. Byens historie går tilbage til romertiden, men mange af bygningerne er især fra middelalderen. Byens vartegn er klokketårnet fra 1300 tallet, samt det 122 meter høje klokketårn.

Bro

Hele den historiske by er hamrende romantisk. Det stopper ikke, hvis man går gennem Minnewaterpark.
Tager man kæresten i hånden og går over den gamle bro i parken, vil man herefter være sammen for altid - ifølge en gammel legende.

Kanal

Da hele bydelen er et besøg værd, er der ingen grund til at pakke alle dagene med ting, man "skal" se. Bare det at gå rundt i gaderne er fantastisk.
En tur i en af kanal-bådene er dog absolut værd at tage med. Og selv om det er lidt af en turistfælde, kan man også med fordel overveje en køretur i hestevogn.

Byen rummer desuden en masse små restauranter og - da det jo er Belgien - en masse god øl.


Efter nogle fantastiske dage i Brügge, skulle vi videre til Bruxelles.

Den nemmeste måde, som dermed også var den vi valgte, var at tage toget.
Hjemmefra havde vi købt togbilletter, så det var blot at finde det rigtig tog, stige ombord med kufferterne og lade os transportere til hovedbanegården i Bruxelles. Derfra var der 400 meters gang til det centralt placerede hotel NH Brussels Grand Place Arenberg.

Belgien er et opdelt land. En rejse fra Brügge til Bruxelles er som at rejse mellem to lande. I Brügge tales flamsk, i Bruxelles er sproget fransk. Og fordi vi nu var kommet til en mere klassisk storby var det en anden form for byferie, vi nu havde taget hul på.

Bruxelles

Bruxelles er måske kendt som EUs hovedstad, men det der for alvor gør byen interessant er de mange gode restauranter (hvis man er livsnyder) og tegneseriekulturen, der blandt andet afspejler sig i nogle store, flotte gavlmalerier. Desuden er det naturligvis et godt sted at befinde sig, hvis man holder af øl.

Smurf

I Bruxelles tager man tegneserier alvorligt. :-)

Er det første besøg i Bruxelles og har man ikke mange dage til at lære byen at kende, kan en god start være at benytte "Hop On Hop Off" busserne.
I byen er der to ruter, og da en billet kan benyttes et helt døgn, kan man eventuelt tage en rute den ene dag og gemme den anden til dagen efter. Dermed er det muligt, hurtigt at få set alle de kendte ting, såsom EU parlamentet og Atomium (vist i udsnit herunder).

Atomium


Fordi vores hotel var placeret så centralt, var mange gode oplevelser og seværdigheder kun en kort gåtur væk. Tættest på hotellet lå f.eks. den utroligt flotte St. Michael & St. Gudula katedral, som også er et besøg værd om natten, hvor bygningen er flot oplyst.

Vores længste gåtur var til Cantillon bryggeriet, som byder på rundvisning (billetter bør købes hjemmefra). Her brygges vildtgæret øl, hvilket gør at bryggeriet er en del anderledes i forhold til de mere almindelige bryggerier. Vildtgæret øl kan være en lidt voldsom oplevelse, hvis man tror det smager som almindeligt øl. Men det indgår også som ingrediens i de spændende frugtøl, hvor Kriek vist er mest kendt.

Mens besøget på bryggeriet var virkelig interessant, var det samme ikke tilfældet med det område af byen, hvor bryggeriet ligger. Det er ikke nødvendigvis et sted, man vil finde behagelighed ved at færdes i om aftenen.

Efter nogle dejlige - og ret varme - dage i Bruxelles, gik turen hjemad igen. Det gik med tog til stationen i Charleroi og derfra med bus til lufthavnen.


Kriek
Frugtøl - en dejlig sommerdrik.


Belgien var en fantastisk oplevelse. Især Brügge, som virkelig tog os med storm.


Tips

Selv hvis du forsøger at rejse billigt, kan det oftest svare sig at vælge et hotel (eller anden form for overnatning) så centralt som muligt. Du spilder hurtigt en masse tid og penge på transport, hvis du overnatter langt fra de ting, du gerne vil se.

Mange restauranter i Belgien tager ikke mod betalingskort. Så husk kontanter.

Man kan klare sig nogenlunde på engelsk, men det skinner igennem at det ikke er et hovedsprog i landet.

Der er mange turister i Brügge. En del er der kun én dag, så om aftenen, når de er taget videre, er der tit mere roligt i gaderne.


 

Rejseskribent:

Erik

Erik Asmussen

         
    © Baseman.dk. © Erik Asmussen (artiklen og tilhørende fotos). All rights reserved.